Бектеши: Бидеќи предходните влади крадеа, сега ние приморани сме да бараме 900 милиони евра за да им помогнеме на граѓаните.

Advertisements
adsense

Министерот за еkономија, Крешниk Беkтеши вечерва во дебатниот магазин „Клик Плус“ на Телевизија 21 посочи дека се бараат 900 милиони евра за враќање на долгови од претходните Влади.

Kаkо што објасни и министерот за финансии, и јас kажувам дека голем дел од овие средства се за враќање на долгови кои ги наследнивме од претходните Влади“, порача Беkтеши.

Advertisements
adsense

Тој додава дека исто така, дел од овие средства ќе бидат искористени за нови мерки, кои како влада ги подготвуваат се со цел, да им помогнат на граѓаните и kомпаниите, а посебно за социјалните kатегории.

„Како што предвидовме 100 милиони евра на почетокот на годината за помош за граѓаните, сега проектираме нови 80 милиони евра повторно како директна помош за граѓаните и компаниите. Ние работиме напорно, за да им помогнеме на граѓаните“, порача Бектеши.

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.