Охрид летово очекува зголемен број на странски туристи-Недостигот на украинските и руските гости оваа година нема многу да влијаат врз домашниот туризам, велат Охриѓани.

Advertisements
adsense

Според Охриѓани недостигот на уkраинските и русkите гости оваа година нема многу да влијаат врз домашниот туризам бидејќи тој дефицит оваа сезона ќе се надомести со странски гости од други пазари кои досега сме ги немале смета диреkторот на Агенцијата за поддршkа и развој на туризмот.

Предвидени се соработки со други нови тур оператори и авиокомпании кои ќе донесат многу чартер летови кон нашата земја.

Advertisements
adsense

Според Јаневски оваа сезона за 30 до 50 проценти се очекуваат повеќе странски гости во нашата земја.

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.