Уште еден успех за славење: Двајца планинари од Кавадарци и еден од Неготино, денеска го искачија врвот Брајтхорн Зермат на швајцарските Алпи.

Advertisements
adsense

Уште еднаш светот ќе слушне за Македониј благодарение на Двајца планинари од Кавадарци и еден од Неготино, тие денеска го искачија врвот Брајтхорн Зермат на швајцарските Алпи, што се наоѓа на надморска височина од 4.164 метри.

Станува збор за кавадарчаните Гоце Попов и Весна Чемерска, членови на планинарското друштво „Орле” и неготинецот Пере Самандов.

Advertisements
adsense
фото миа

Немаше никакви проблеми. Планинаревме пет часа и триесет минути. На врвот беше минус осум степени, времето облачно, изјави Попов за МИА.

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.