Аплаузи во соборниот храм Свтети Климент Охридски-Српскиот Патријах обзнани – СПЦ прифаќа Автокефалност.

Advertisements
adsense

Аплаузи во соборниот храм Свтети Климент Охридски, откако Српскиот Патријарх обзнани дека Соборот едногласно прифати автокефалност за МПЦ ОА.

Видов пред некој ден и сега радост и љубов во очите на сите вас. Гледам обвска и задача за нас архиереите а тоа е дека вашата љубов и молитви во Белград и овде го надминаа искушението ни да Бог направи чудо, да разбреме дека сме едно и дека не можеме едни без други.

Advertisements
adsense

А сега ви носиме уште една вест. Собороот на СПЦ едногласно излезе во пресрет на молбата на МПЦ ОА каде Соборот благослоував прифаќа и признава автокефален статус, изјави српскиот Патријарх.

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.