Eкс Амбасадорот Шамбески: Ќерка му на Ковачевски не е принцеза на оваа држава па да оди во Ватикан кај Папата.

Advertisements
adsense

Поранешниот амбасадор во Рим, Оливер Шамбески реагира на тоа што премиерот Ковачевски на приемот кај папата си ја поведе и својата ќерка.

Тој смета дека ова е сериозна злоупотреба на позицијата, а и несериозно преставување на државата.

Advertisements
adsense

-Без разлика што тој лично мисли, сепак ќерка му не е принцеза во оваа држава па да има протоколарна улога. Додуша да… има уште еден ваков случај на злоупотреба (на сликата подолу) и тој воопшто не е ласкав за споредба, но е илустративен за многу состојби во државава.Ај… барем се прошетаа… ќе има со што да се фалат и да раскажуваат на училиште.

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.