Пратеничката на СДСМ, Соња Михаиловска од Делчево, добила 661.527 денари само од надоместок за патни трошоци.

Advertisements
adsense

ПРАТЕНИЧКАТА НА СДС, СОЊА МИХАИЛОВСКА ОД ДЕЛЧЕВО, ДОБИ 661.527 ДЕНАРИ САМО ОД НАДОМЕСТОК ЗА ПАТНИ ТРОШОЦИ-ОБВИНУВААТ ОД ПАРТИЈАТА ЛЕВИЦА НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ.

Само во периодот од август 2020 година до крајот на истата, пратеничката Соња Михаиловска добила парични средства на име патни трошоци во износ од 160.829 денари. Во 2021 година надоместокот за патни трошоци изнесувал 372.365 денари, додека од почетокот на годината, до месец мај, 128.333 денари народни пари биле префрлени на сметка на пратеничката. Вкупниот износ, од почетокот на мандатот, па до денес, изнесува неверојатни 661.527 денари!

Advertisements
adsense

Потсетуваме дека пратеничката Соња Михаиловска гласаше против предложените измени во Законот за јавни патишта од страна на Левица со кои се предвидуваше намалување на цената на патарините за 50%..

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.