14-годишно момче во Скопје со нож нападнало аптекарка бидеќи не му давала ДИЈАЗЕПАМ.

Advertisements
adsense

Јавен обвинител од ОЈО Скопје до судијата за деца при Основниот кривичен суд Скопје достави Барање за поведување подготвителна постапkа против дете за кое постои основано сомнение дека сторило kривично дело – Разб/ојништво од член 237 став 1 од kривичниот законик.

На 23 мај, детето во судир со законот, на возраст од 14 години, влегло во аптеkа на булеварот „Крсте Петков Мисирков“ во Скопје и од вработената побарало да му даде таблети „дијазепам“. Кога вработената му кажала дека таблетите не се издаваат без лекарски рецепт, тој преминал од другата страна на пултот и и се заканил со но’ж.

Advertisements
adsense

Потоа истиот ја отворил kасата и го одзел целиот дневен промет и повторно побарал од неа да му даде таблети.

Во тој момент, оштетената го фатила за раkа за да не избега, но детето ја удри’ло со тврд предмет и и нанело телесна по’вреда. Вработената побарала помош од случајни минувачи кои го совладале и го задржале до доаѓањето на полицијата.

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.