Богоев: Во криза „и куче и маче ќе се спојат“, но кај нас опозицијата се реши да блокира

Advertisements
adsense

За да се постигне нормален политички дијалог треба да имаме условно кажано од двете страни нормални политичари, вели Стефан Богоев од СДСМ во емисијата „Трилинг“ во врска со лидерската средба и заедничката соработка помеѓу двете најголеми партии во земјата.

Advertisements
adsense

-За една работа ми е навистина драго, за друга ми е навистина жал, од една страна во мандатите на СДСМ и во минатото и сега се остварени големи успеси за државата како кандидатски статус во ЕУ, влез во НАТО, помирување меѓу Македонци и Албанци, од друга страна за ВМРО-ДПМНЕ се поврзуваат неубави работи од 27 април , сега блокадата.Кризата која дојде од војната сите ја чувствуваат и како се вели во криза „и куче и маче ќе се спојат“, но кај нас опозицијата се реши да блокира и јас не ја гледам логиката во тоа, вели Богоев.

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.