На 100.000 денари плата, пратеничката Ѓавoчанова наплатила 645,477 денари за патни трошоци.

Advertisements
adsense

ПРАТЕНИЧКАТА ДРАГИЦА ЃАВОЧАНОВА ОД СДСМ НАПЛАТИЛА 645 477 ДЕНАРИ ЗА ПАТНИ ТРОШОЦИ ОД ПОЧЕТОК НА НЕЈЗИНИОТ МАНДАТ

Пратеничката Драгица Ѓавочанова за нејзиниот тригодишен мандат наплатила 645 477 денари за патни трошоци, покрај нејзината пратеничка плата што изнесува над 100,000 денари !

Овој факт, ја става Ѓавочанова помеѓу топ 5 пратеници со најмногу наплатени патни трошоци.

Дали безгласната пратеничка некогаш има земено збор на пратеничката говорница во Собранието на РМ, со цел да даде предлог или да побара решение за веќе постоечките проблеми во Општина Богданци.

Advertisements
adsense

Дали во овие три години, пратеничката изусти збор за Регионалниот пат Р 1109, за негова реконструкција, иако сите знаеме дека во предвечерието на изборите, доби гласови и подршка за остварување на овој проект кој е од витално значење за развојот на општината…

Време е, пратениците кои не работат за доброто на граѓаните, а кои ги користат сите бенефити на функцијата, да станат минато.

Левица како политичка партија се залага за патни трошоци во износ од месечна автобуска карта за да не се продолжи ваквата злоупотребата

Пишува ЛЕВИЦА Богданци.

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.