”Шамар од турскиот министер”- Не бараме Финска и Шведска да го променат името како што бараа од Македонија.

Advertisements
adsense
Advertisements
adsense

Турскиот министер за надворешни работи Чавушоглу објавува зошто Анкара не
дозволува Финска и Шведска да влезат во НАТО и притоа го користи примерот со
Македонија од која се барале неприфатливи работи како промена на име.
Изјавата на Чавушоглу е упатена до НАТО но и до ЕУ каде Турција со децении е земја
кандидат а која сега не врши доволен притисок Бугарија да го тргне ветото за
Македонија.
,,А Македонија не треба да влезе туку само да почне преговори”, дипломатски употреби
сарказам турскиот дипломат во изјавата…

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.