19 службени возила за 19 километри асфалт, Ковачевски вели за пет години се инвестирани милијарда евра во патишта…

Advertisements
adsense

Премиерот Димитар Ковачевски, заедно со министрите за транспорт и врски и за локална самоуправа, Благој Бочварски и Горан Милевски, како и со директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Ејуп Рустеми, извршија увид на регионалниот пат Р1202, делница Маврови Анови-Жировница.

Делницата Маврови Анови-Жировница е во должина од 18,5 км, инвестиција вредна 6,18 милиони евра, а реализацијата во моментот е 60%.

Advertisements
adsense

Но дали имаше потреба од 19 службени возила за 19 километри асфалт? Вака ли ќе ги скратиме непродуктивните трошоци?
Остај што десетина функционери се наредија во Маврово, па и Генералниот секретар на партијата сте го земале со себе, вели колегата Фуркан Салиу.


Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.