Земјоделците во охридско со насолзени очи: Цреша оваа година ќе има само на слика, силното невреме направи огромни штети.

Advertisements
adsense

Силното невреме од град што го зафати охридско позади себе остави постош и голема материјална штета за производителите на охридска цреша и слива.

Невремето траше околу 10-тина минути но зрната беа буквално поголеми од орев. Огромна е тагата на земјоделците, бидеќи и оваа година ќе останат со празни џебови.

Advertisements
adsense

Во 2019 година беше слично, пријавивме за шетата во опшината но еве три години државата ја нема да не испати велат жителите на селото Требеништа и Волино, факт е дека за нас земјоделците државата е глува. До сега имаме вложено илијадници евра во препарати и пестициди за одгледување, а за 5 минути невремето ни зеде се….

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.