Македонија денеска ќе испрати хуманитарна помош за настраданото население во Украина.

Advertisements
adsense

Од Центарот за логистика на Црвениот крст во Скопје во 10:30 часот ќе тргне хуманитарната помош за настраданото население во земјава. За тоа што содржи помошта и за текот на акцијата за нејзино собирање ќе информира генералниот секретар на Црвениот крст, Саит Саити

Црвениот крст на Северна Македонија денеска ќе испрати хуманитарна помош за настраданото население во Украина, која ќе тргне од Центарот за логистика на Црвениот крст во Скопје во 10:30 часот.

За тоа што содржи помошта и за текот на акцијата за нејзино собирање ќе информира генералниот секретар на Црвениот крст, Саит Саити.

Advertisements
adsense

Црвениот крст на земјава се приклучи кон апелот објавен од страна на украинскиот Црвен крст за помош уште кон крајот на февруари, веднаш по започнувањето на рускиот напад врз Украина.

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.