Стојанче: Ваков исти пожар видов во Америка, ама таму пожарникарите беа многу побавни.

Advertisements
adsense

– Во моментов гори фабрика за гипс, картони и други материјали и пожарот е активен и не е локализиран. Сè уште чекаме информации за предизвиканото загадување бидејќи здравјето на граѓаните во околината е најважно. Првичните информации велат дека нема ослободување на отровни гасови. Побаравме и извештај од стручни лица за квалитетот на воздухот, изјави Стојанче Ангелов, директорот на Центарот за управување со кризи.

На новинарско прашање дали реакцијата на пожарникарите била навремена, Стојанче Ангелов одговори дека при секој пожар, дали урбан или шумски, најголемата одговорност ја има градоначалникот.

Advertisements
adsense

Сличен пожар гледав во САД и таму пожарникарите беа побавни од нас. Ваквите пожари се шират бргу и тешко се гаснат поради материјалите кои согоруваат. Ова е максимумот што може да се направи, одговори Стојанче Ангелов.

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.