Д-Р Софијанова им заблагодари на ДУИ што сега слободно можела да се декларира како Влаинка.

Advertisements
adsense

Посебно сум почестена со фактот што сега во овие времиња ние слободно може да се декларираме дека сме Власи, дека сме практично Аромани, што во минатото и не беше случај, мора да сум искрена.

Вака проф. д-р Аспазија Софијанова им се заблагодарува на Демократската унија на Албанците во видеото посветено за честитки за две децениското постоење и работа на партијата.

Advertisements
adsense

Според Софијанова, во минатото Власите имале (така да ги кажам) опструкции да се кажат како Македонци или како Власи, но сега се апсолутно среќни и горди што слободно може да се изјаснат за нивната националност.

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.