ДУИ вечерва со концерт слави 20 години постоење.

Advertisements
adsense

ДУИ вечерва прославува 20 години од основањето на партијата со концерт на плоштадот Скендербег во Скопје. Плоштадот е полн претежно со млади луѓе, а настапуваат тројца изведувачи и групи.

Дел од албанските медиуми во земјава направија пресметки дека прославата на ДУИ ќе чини околу 100.000 евра, а се случува во ек на економска криза.

Advertisements
adsense

Освен концертот, ДУИ во рамки на прославата организира и неколку панели и форуми.

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.