Додека ние мака си мачиме со Кичево-Охрид-Индијците направија 75 километри автопат за пет дена, при што го срушија светскиот рекорд.

Advertisements
adsense

Ова е работа која во некои земји, како на пример Македонија, трае неколку месеци, години, па дури и децении, а Индијците успеале да ја завршат за помалку од пет дена! Поточно, за само 105 часа и 33 минути изградиле автопат долг 75 километри.

Проектот на кој работеле 720 лица, започнал на 3 јуни во 7:27 часот, а завршил на 7 јуни во 17 часот.

Advertisements
adsense

Неверојатниот успех веднаш е запишан во Гинисовата книга на рекорди.

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.