За сите што сега сакаат да полагаат за возачка ќе има измени во полагањето градска.

Advertisements
adsense

Со последните измени и дополнувања на Правилникот за начинот на спроведување на возачките испити, поточно на членот 35, се предвидува скратување на времето предвидено за полагање на вториот практичен дел од возачкиот испит, односно најстресниот дел од возачкиот испит за сите кандидати – градската.

Според измените, кои неодамна беа објавени во „Службен весник“, вториот практичен дел од возачкиот испит ќе трае најмалку 15 и не повеќе од 30 минути за категориите А1, А2, А, Б, БЕ и националната категорија Ф. За категориите Ц1, Ц1Е, Ц, ЦЕ, Д1, Д1Е, Д и ДЕ, со новите измени, вториот практичен дел од возачкиот испит ќе трае најмалку 35 минути и не подолго од 60 минути

Advertisements
adsense

Досега вториот практичен дел од возачкиот испит траеше најмалку 25 и не повеќе од 40 минути за категориите А1, А2, А, Б, БЕ и националната категорија Ф, додека за категориите Ц1, Ц1Е, Ц, ЦЕ, Д1, Д1Е, Д и ДЕ, вториот практичен дел од возачкиот испит траеше најмалку 45 минути.

НоваТв

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.