Автопатот Охрид-Кичево се градел по принципот 19 метри на ден – 3000 денови се градат и уште не се доградени 57 км

Advertisements
adsense

Верувале или НЕ, изминаа над 3000 денови како „се гради” автопатот од Кичево кон Охрид, ова денеска преку статус на Фејсбук го пишува Синиша Ивановски од ВМРО-ДПМНЕ.

-57 км долгиот автопат кога ќе го поделиме со 3000 денови би значело дека онаа машинерија од 600 машини (за која што лажат дека е на терен, нема ни 60) до сега да градела само по 19 метра на ден, автопатот ќе беше готов.

А тие заглавени на некои си 65% од вкупната реализација откако во 2017та наследила 50% прогрес.

Advertisements
adsense

Единствено цената на чинење ја зголемија за 200 мил евра, и си потпишаа анекси за продолжување на рокот на завршување на автопатот кој пред тоа сами си го зададоа и пробија.

Со министерот за транспорт и врски никако да се видиме пред камера, и го разбирам, после ваков неуспех не би сакал да се соочи со фактите.

Премногу е!, стои во неговиот пост на Фејсбук.

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.