Мајка му почина додека тој беше на Евровизија во Грција, бараше утеха во песните!

Advertisements
adsense

Ламбе е роден во Битола, а детството и раната младост ги поминал во Љубојно, мало место на околу 2 километри од Преспанското Езеро. Живеел заедно со родителите, мајка му Маријана, татко му Лазар, постариот брат Андреј, баба му Менка и дедо му Ламбро, по кого го добил името.

Средно музичко училиште завршил во Битола, и во минатото раскажуваше дека како дете редовно помагал во работата по нивите, во берењето на јаболка… Не криеше дека по аудицијата за шоуто на ,,М2” од Битола се вратил право дома и веднаш заминал на јаболкобер, и често раскажуваше за животот на село. По победата на музичкото шоу во 2004 година, животот му се променил од корен и тој се пресели во Скопје.

Advertisements
adsense

Во екот на неговата најголема популарност, во мај 2006 година, по боледување почина неговата мајка Маријана. Тогаш тој имаше 18 години, а лошата вест ја дочека во Атина, Грција, на Евровизија, каде беше дел од екипата на Елена Ристеска. Неговите блиски раскажуваа дека избегнувал да зборува за големата болка која му ја нанесе животот, но продолжил да пее поради мајка му, која секогаш му била голема поддршка во кариерата и многу се гордеела со него.

Advertisements
adsense

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.